Under construction...
Přestěhováno, upravte si RSS a odkazy ^^ Header bude... někdy...

neděle 10. května 2009

Animefest 2009, den první

Letos jsem se účastnil už třetího Animefestu. Samotný víkend sice měl pár záporných stránek, ale akce jako celek byla super a užil jsem si ji jak to jen šlo. Jo a letos jsem i tak trochu vypomáhal (ne že by to stálo nějak za řeč, to jen pro upřesnění :) )

Občas docela lituju, že jsem se kdysi dávno nerozhoupal a nešel na AF2006. Moje AF historie tudíž začíná přelomovým rokem 2007, kdy se do mrňavoučkého kina Art pokoušelo vecpat skoro 1000 lidí :) O tom, jak to vypadalo na "komornějších" ročnících se můžu jen dohadovat. Letos bylo lidí podle údaje, který zazněl na Zakončení, cca 1200 a hlavně díky tomu, že se letos program rozrostl o sál a prostory v hotelu International to ani nebylo moc znát. Věkový průměr odpovídal přibližně loňskému ročníku. Docela by mě zajímalo, jaké bylo demografické složení návštěvníků, protože občas si člověk připadal jako jediný chlap na festu :D

Letošní Animefest pro mě začal cca ve čvrt na tři, kdy jsem na nádraží vyzvedával našeho military guru Justyho (k seritinu zklámání nedorazil v plné polní). Postupně jsme se poskládali do vychozí počtu šesti osob a v téhle základní sestavě jsme se vydali stepovat před Scalu. Tady jsem poprvé zaregistroval zvýšený počet otaku ženského pohlaví, protože široko daleko před vchodem nestál krom nás snad žádný chlap :) Po krátkém čekání a registraci, kdy vyfasovala většina z nás modré orgovské cedulky, jsme vyrazili naproti našemu duchovnímu vedení, Marcus měl v pět dorazit busem ke Grandu.

S rozšířenou skupinkou jsme vyrazili na zahájení. Někdy v mezičase jsme potkali Jarníkovce. Ze zahájení jsme si toho přiliš neužili, protože na sedmou byla rezervovaná čajka a já tak stihnul zkouknout jen čtyři soutěžní AMV. Letos jsem byl na výsledky docela zvědavý, protože ze známých jmen se účastnil málokdo. Docela překvapil vysoký počet komediálních amvček na českou hudbu. Že by měl loňsky ročník nějaký vliv?

Čajovna byla bezesporu jeden z EPIC WINů letošního AFka. Postupně jsme se slezli ve velmi vysokém počtu, zvláště když dorazili naší východní bratři (NA, Void a Marwin), Connie, Lusi s Jarníkem a nakonec se ukázal i Tai. Škoda jen že Suša v pátek nedorazila (bad kitty! >:-( ). Z probíraných témat si toho tradičně moc nepamatuju, naštěstí se mi nepovedla žádná neúmyslná hláška, na to byli jiní experti :) (snad nebudu vyveden z omylu). Někdy po osmé odešla část tvůrčího týmu (plus nezbytný přílepek) naší ren'ai hry na vyhlášení webových soutěží a v půl desáte jsem vyrazil i já do Bakaly na Sedm samurajů (které jsem původně neměl v plánu) s Connie, která mě přemluvila k účasti.

Letošní ročník byl poměrně drsný. Docela mě zarazily už otázky pro výběr sedmi soutěžícíh. Pokud mě paměť neklame, tak loni i předloni byly spíše ze všeobecného okruhu. Letos se většina nějakým způsobem týkala Japonska, což bylo docela znát, protože asi na tři z nich se dlouho nikdo nehlásil. Otázky v samotné soutěži na tom byly podobně (pokud jde o obtížnost). Nedostali jsme se totiž dál než k deváté otázce a umřely jen dvě řady banditů (loni jsme bandity vystříleli všechny :P ) Mně se letos nepovedlo obhájit druhé místo a zemřel jsem jako čtvrtý -_- . Na mou obranu budiž řečeno to, že dotyčný bandita (jeden ze samurajů, ale zemřel mezi prvními) měl výhodu googlu :) Zbylé dvě třetiny otázek pak Skullman pojal jako neoficiální soutěž řad, protože jinak by se končilo opravdu hodně brzo.

Po tom, co jsme se vymotali z Bakaly se většina z nás rozhodla jít spát (krom Justyho, kterému začínala o půlnoci služba a Geonta, který se rozhodl ponocovat v sále a Voida a spol, kteří byli někde jinde). Marcus a Trin spali u mě na koleji a chvíli po tom, co jsme dorazili, jsme šli spát.

2 komentáře:

  1. Po nějaké době jsem ale zjistil, že přece jen by bylo dobré se vyspat, tak jsem šel do tělocvičny. Už nikdy si tu karimatku nezapomenu, na tvrdé zemi nedokážu spát.

    OdpovědětVymazat
  2. [1] Nj, kdyby sis na to vzpomenul dřív, býval bych ti pučil svou :)

    OdpovědětVymazat