Under construction...
Přestěhováno, upravte si RSS a odkazy ^^ Header bude... někdy...

neděle 8. července 2012

Japonské filmové léto

Co čert nechtěl, stačí malá poznámka, kratší cesta vlakem a člověk dostane NÁPAD. V mém případě je cestování (mhd, vlak, stačí i chůze) hned na druhém místě po sprše, co se týče činností, kdy mi mozek nejvíc šrotuje. Myšlenka je v zásadě taková, proč si nesplnit bobříka filmového znalce, pobavit se a ještě tomu dát nějakou motivační formu?

Tadá, projekt "Japonské filmové léto" je na světě. Nejdřív tu dám dohromady rozumný počet japonských filmů, které si zaúkoluji do konce léta zhlédnout a ideálně ke každému něco připsat. To bude asi ta nejtěžší část, protože nejsem zrovna typ schopného grafomana. Navíc rychle zapomínám podrobnosti >_<


Tak tohle je cca základní seznam, velmi pravděpodobně trochu prořídne. Jak je vidět, je to taková směs zásadních věcí, podivností i klasické filmařiny, což jen podtrhuje, jaké mám v tomhle směru mezery ^^" Úmyslně vynechávám cokoli kresleného ani nedávám stejné režiséry (i když od mnohých už jsem něco viděl).

2 komentáře:

  1. Jak postupuješ? Z toho seznamu jsem viděl 6 filmů, nejvíc doporučuji The Taste of Tea :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomalu, ale jistě :) (minulý týden mi do toho vlezl Iron Sky ^^) Dojmy pak budou po skupinkách, pravděpodobně po dvou po třech.

      Vymazat