Under construction...
Přestěhováno, upravte si RSS a odkazy ^^ Header bude... někdy...

pondělí 2. srpna 2010

Byl jednou jeden letní con - strukturovaně

aneb jak jsem přišel k mafiánské rodině, okukoval holky v sukních a věštil z čajového lógru.

Program:
Nightie měla nakonec přednášku už ve středu - zrada! Ženy záporačky (nejen v anime) - náhradní přednášející (Aife, jestli se nemýlím) měla evidentně více než dostatečný přehled o "záporných" ženských postavách v mýtech a historii, bohužel se (imho příliš brzo) rozhodla stočit téma na anime postavy, což se vzhledem k některým osobám s poněkud "živějším" stylem diskuze v publiku neukázalo jako moc dobrý nápad. Ani ne po půl hodině jsme to vzdali. Loli móda je celkem zajímavá, hlavně taková ta loli co nevypadá jako loli. Čajovna měla dobré zelené japonské čaje, bohužel to byla celá nápojová nabídka.

Augmented reality - přednášející prý na rande pozdě nechodí, na přednášku se mu to ovšem už povedlo, ale ta chvilka čekání před zamčenou třídou se vyplatila, téma zajímavě a dobře podané. V karaoke letos někteří vsadili hodně na šou, nakonec to ale vypadalo, že zvítězila spíš správna volba původu skladby. Kjógen v rámci "macuri" velmi povedený, s neočekávaným přesahem díky vnějším vlivům. Bůh má zřejmě rád ironii. Cenzura v anime a manze - přednáška kvalitní, přednášející správně vymezila pojmy cenzura a editace. Bohužel krom toho, že němci jsou strašní fušeři, jsem se nic nového nedozvěděl. A na závěr už jen gejša s plnovousem a příliš hlučný soutěže chtivý dav nočních anime hráčů.

Světy budoucnosti - diskuze o tom, co nás možná čeká v bližší i velmi vzdálené budoucnosti (klidně se přiznám, šel jsem tam kvůli Drakarnovi). Celkem mě udivilo, že USA je považováno za vrchního "škodiče" planety (protože všechny rozvinuté země jsou v tomhle skoro stejné). Btw. jsem pro přeměnu lidstva v unifikované společenství, Hellstromův úl nám ukáže cestu. Cosplay, křesty a ples, které jsem ignoroval, dokázaly přeměnit prostředí Velkého sálu (klasická, tudíž rel. malá tělocvična) ve vysokoteplotní tavicí pec. Mezitím se ze mě na Hadatiho prosbu stal dočasný pomocník zdravotníků. Naštěstí byl klid a tak jsem jen patroloval mezi infernem v tělocvičně a vyprázdněnými chodbami areálu.

Nejdříve splněný quest pro Lusi a Jarníka a pak Jak vysvětlit anime normálním lidem - Wizardym vedená debata nakonec silně předčila očekávání z anotace, taky slečna ze smíšené česko-japonské rodiny tomu dodala další level. Neplánovaná návštěva kina s pražáky a po ní večerní procházka zpět na místo činu.

Kdo sakra potřebuje vstávat v půl sedmé? Snídaně u Tiffanyho, jeden hug pro Nime, druhý pro Taylor a cesta domů.

Jídlo:
Povětšinou stačily tousty nebo párek z bufetu (mívali i guláš), špízy na "macuri" byly vážně epesní. V neděli večer před kinem (Inception podruhé) pak rychlá večeře z kfc; potvrdil jsem si, že nejsem fastfoodový typ.

Spaní:
Až do neděle v třídě ve druhé škole, kde neprobíhal program. Naštěstí se u nás neflámovalo a tak jsme mohli v klidu provozovat to, k čemu byl prostor určený (hibernace/meditace/spánek). Z neděle na pondělí pak byli všichni pěkně pohromadě v jedné tělocvičně. Každý tohoto "mrtvého" času využil po svém, dokonce jsem zahlédl něco, co podezřele připomínalo techniky šibari.

Telegraficky:
- existují i holky, které nebere BL (v žádné formě)
- měsíční cykly jsou sviňa
- kvantita nezvítězí nad kvalitou
- slušné chování při jednání s lidmi z pozice autority je nutnost
- pic related
- jak jsem zjistil, mezi cenami v tombole byla i svérázná publikace "Mistrovské dílo korejských komiksu" (ano, v názvu skutečné není překlep)

P. S.: Jestli vám přijde, že v článku něco chybí, máte pravdu.
P. P. S: Mamuše moc díky za ledvídky!

4 komentáře:

  1. Téda, ale \"Mistrovksé dílo Korejských Komixu\" je věc, která mi naprosto unikla. Dík za upozornění. Ve své zvrhlosti mám chuť si ho někde obstarat. A rozhodně hlasuju pro divadelní zpracování naznačené v článku :D
    Jinak ještě jednou děkujem za splněný quest. Tentokrát máš u mě laskavost ty. Takže, až budeš mít hotovou dizertačku... ;oD

    OdpovědětVymazat
  2. Lusi: Požádej Mamušu, oni to mají. Právě díky ní jsem to zjistil :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, to jsem zase něco objevila včas. To je tím, že zapomínám na to, že máš taky blog.
    Ale je to krátké, zoufale krátké. My, kteří jsme nebyli, chceme číst dlouhé a obsáhlé zprávy!

    OdpovědětVymazat
  4. Veve: Na nic delšího jsem neměl paměť ani sílu. Původně jsem nechtěl psát ani tohle :D

    OdpovědětVymazat